זקוקים לסיוע? חייגו אלינו

רשלנות רפואית

רשלנות רפואית הוא מושג משפטי אשר מתייחס למקרים שבהם ניתנו שירותים רפואיים מבלי לנקוט במידת הסבירות המצופה מאותו רופא או מאותו מוסד רפואי שנתן את השירותים.

בדין הישראלי קבועה עוולת הרשלנות בפקודת הנזיקין בסעיף 35 , והיא קובעת כדלקמן:

"…שבמשלח יד פלוני לא השתמש במיומנות, או לא נקט מידת זהירות שאדם סביר ונבון וכשיר לפעול באותו משלח יד היה משתמש או נוקט באותן נסיבות- הרי זו התרשלות; ואם התרשל כאמור ביחס לאדם אחר, שלגביו יש לו באותן נסיבות חובה שלא לנהוג כפי שנהג, הרי זו רשלנות והגורם ברשלנותו נזק לזולתו, עשה עוולה".

אם נגרם לבנאדם נזק כתוצאה מטיפול רפואי רשלני הוא יכול להגיש תביעה לקבלת פיצוי על נזקיו. הנזק יכול לבוא לידי ביטוי בכל מיני צורות בין היתר פגיעה בכושר השתכרות הפסדים כספיים ועוד. 

במסגרת תביעת רשלנות רפואית על התובע להוכיח שהתרחשה רשלנות רפואית. על התובע להציג בפני בית המשפט ראיות, לרבות חוות דעת של מומחים רפואיים. רק לאחר הצגת הראיות יקבע בית משפט האם הייתה רשלנות בטיפול הרפואי שניתן אם לאו.

במידה ובית משפט קבע שאכן הייתה רשלנות, בשלב הבא יבחן בית המשפט האם אותה רשלנות גרמה נזק לתובע ואם אכן כך, יעבור בית המשפט ויבחן את גובה הנזק  ואת  מכלול הנזקים שנגרמו לתובע בשל אותה רשלנות.  על התובע להוכיח את הנזק שנגרם לו ובהתאם לכך יחשב בית המשפט את גובה הפיצויים שישולמו.

חשוב לדעת, כי לא כל טעות או כישלון טיפול רפואי נחשבים לרשלנות רפואית. 

כמו בכל המקצועות החופשיים גם רופאים וצוותים רפואיים עלולים לטעות. אך לא כל טעות שלהם מלמדת בהכרח על רשלנות רפואית. ישנם המון מקרים שהם בטווח שיקול הדעת הסביר של אותו גורם רפואי ולכן יש לבחון בקפידה כל מקרה ומקרה.

כתבות בנושא

Open chat
1
Scan the code
היי
איך אפשר לעזור?
דילוג לתוכן